söndag 31 januari 2021

Lästips "Leningrad - en belägrad stad"

 

Leningrad- en belägrad stad” är en öppenhjärtig och hård bok, som berättar om det av nazisterna belägrade Leningrads plågor och om hjältemodet hos dess invånare, som trots belägringens omänskliga villkor förblev sanna sovjetmänniskor, trogna sitt fosterland. Det är en bok om lidanden och mod, om kärlek och hat, om död och odödlighet. 

Under arbetet med boken har de kända författarna Ales Adamovitj och Daniil Granin använt dagböcker och muntliga berättelser av Leningradbor, som genomlevt belägringen. I den boken har använts material från Statens film- och fotoarkiv, Leningrads historiska museum, författarnas privata arkiv, samt fotografier ur olika Leningradsbors ( Idag S:t Petersburg) familjearkiv. 

Boken finns att beställa från SKP till en kostnad av 205 kr inkl porto, du går in på SKPs hemsida och gör din beställning. Om du bor i Stockholm så har SKP ett lokal ute i Skarpnäck, då behöver inte utlägg för porto och priset är 100 kr ett ringa pris för detta dokument. Lokalen är inte besatt mer än då och då, men om du ringer Barbara Brädefors kan ni komma överens om lämplig tid på telnr. 070-594 41 27Inga kommentarer: