lördag 8 maj 2021

Segerdagen


DEN 9 MAJ 2021


En dag att hedra Ryssland. Landet som bröt ner Nazi-Tysklands aggressiva angrepp på Sovjetunionen med fruktansvärda lidanden och förluster i människoliv, som landet ännu inte har hämtat sig från. Och också med en infrastruktur som blev lagd i spillror.


Martin Manhoff, anställd på USAs ambassad i Moskva och han fångade med sin kamera bilder från Sovjetunionen och däribland Moskva, vars länk finns här:

https://youtu.be/h003wWn2FvU


Videon visar bilder från Moskva 1953-54 utan ord men med stämningsfull musik. Detta är 8-9 år efter kriget och vi får se spåren av vad det lämnat efter sig. Men bilderna andas också hoppfullhet och framtidstro från medborgarna.


Vi, omvärlden, borde mer förstå vad det sovjetiska folket tvingades utstå genom detta krig. Det krig som ledningen i landet gjorde allt för att kunna undvika. Det finns det att läsa om i skriften som föreningen gett ut ”Historieförfalskare”.


Hur lite kunskap som fanns, finns hos den amerikanska befolkningen framgår av länken:

https://youtu.be/VP_QaNU5Uys

Doug Becky, moderator på mötet, här är hans ord:

”Amerikanarna visste i stort sett inget om kriget på Östfronten. Föreställ dig att publiken här i salen är USAs befolkning och om någon i den främre raden ställer sig upp inte alls i sin fulla längd, det representerar de amerikanska förlusterna i strid i 2a världskriget. Sedan vill jag att de 2-3 raderna står upp och de representerar då förlusten i liv för de ryska soldaterna. De övervägande förlusterna för Tyskland skedde på Östfronten.

Och om ni kan föreställa er Sovjetunionens lidande så tänk på att om allting öster om Mississippi-floden som på något vis var skadat i 2a världskriget skulle varje bro, varje varje hus, varje stad, varje väg, varje flygplats, allting skulle vara skadat på något vis, det är vad Sovjetunionen gick igenom.

Till skillnad till detta lidande var vårt minimalt i jämförelse..........”


ALL HEDER ÅT DET SOVJETISKA FOLKET, OCH TILL DE SOM IDAG LEVER I RYSSLAND

Inga kommentarer: