torsdag 7 december 2023

Den Tredje Kongressen för Unga Forskare i Ryssland 2023

 


I Sirius' kreativa atmosfär tog den tredje kongressen för unga forskare i Ryssland plats, och den bjöd verkligen på en spännande blandning av presentationer, diskussioner och workshops som korsade en rad vetenskapliga ämnen. Målet med hela tillställningen var lika enkelt som det var inspirerande: att kickstarta forskning och innovation bland unga hjärnor från Ryssland och runtom i världen.

I det glödande hjärtat av Sirius samlades nästan 1,900 deltagare från platser som Vitryssland, Sydafrika, Armenien, Iran, Kuba och Kina, vilket gjorde kongressen till ett historiskt landmärke på det federala territoriet Sirius. Arrangerad av Roscongress Foundation och ansedd som det mest betydelsefulla vetenskapliga evenemanget på ett årtionde i Ryssland, fungerade kongressen som en magnet för ledande vetenskapliga institutioner, myndigheter, tävlingsvinnare samt skolbarn och studenter från både Ryssland och internationellt.

En minnesvärd ögonblicksstund var det kraftfulla mötet mellan Rysslands president, Vladimir Putin, och unga forskare från alla hörn av världen. Med ett omfattande affärsprogram bestående av 157 evenemang, ställde forskarna sina sinnen in på att utforska modern vetenskaps mest utmanande frågor under temat "Rymden av möjligheter och utveckling."


Höjdpunkterna från kongressen inkluderade

Förmedling av Ung Forskning: Genom kongressen fick unga forskare chansen att dela sina resultat med en bredare publik, vilket inte bara ökade medvetenheten om deras arbete utan också byggde broar för internationellt samarbete. [1.]

Samtal om Nya Vetenskapliga Trender

Experter från olika områden samlades för att diskutera framväxande vetenskapliga trender, identifiera utmaningar och möjligheter, och därigenom fungera som inspiration för unga forskare att våga sig in på nya forskningsområden. [2.]

Praktiska Verkstäder för Vetenskaplig Mognad

Genom en mångfald av workshops erbjöds unga forskare möjligheten att slipa sina vetenskapliga färdigheter och metodik, allt från dataanalys till konsten att överföra forskning på ett engagerande sätt.

Nätverksmöjligheter och Mentorskap

Kongressen skapade en inkluderande miljö där unga forskare kunde knyta band med erfarna mentorer, vilket inte bara gav dem möjlighet att bygga professionella relationer utan också erbjöd stödjande vägledning för deras framtid.

Denna kongress var inte bara en mötesplats för idéer och kunskapsutbyte utan också en avgörande plattform för att främja vetenskaplig innovation och skapa en inspirerande atmosfär för nästa generation av forskare.

Internationellt Samarbete i Rampljuset

Inom ramen för BRICS-föreningen stod utställningar i fokus och fungerade som en global showcase på evenemanget. Forum som "Scientific Lounge: 100 Questions for an Academician" och "Our Lab" blev arenor för att visa upp vetenskapliga startups och prestationer inom områden som jordbruk och robotik.


Kulturell Mångfald i Centrum

Utöver de vetenskapliga äventyren bjöd kongressen in till ett rikt kulturellt program. Här fanns allt från öppna föreläsningar till musikaliska frågesporter och intellektuella spel. Kända grupper som Uma2rman, "Pizza" och "Kurortny Prospekt" stod för underhållningen, medan schack- och draftturneringar skapade spänning i sportprogrammet.

För att krydda till det ytterligare inkluderades en dubbel tennisturnering och en utflykt till Fisht fotbollsstadion, som tidigare var värd för öppningsceremonierna för 2014 och 2018 FIFA World Cups. Allt detta sammantaget gjorde kongressen för unga forskare till en oförglömlig och rik upplevelse för alla inblandade.

Jan-Erik Lindblom


Länkar till källor.

1, https://congress.10nauki.ru/

2. https://congress.10nauki.ru/


Inga kommentarer: