måndag 6 juli 2020

Inbjudan till online-konferens 15/7!

Informationsbrev
Vi inbjuder dig att delta i en online-konferens baserad på ZOOM
«En stor seger i en förändringstid»

En av värderingarna i det rysktalande samhället i Sverige är medvetenheten om att våra förfäder segrade under andra världskriget. Varför är detta viktigt för medlemmar i det rysktalande samhället i Sverige, och är det svenska samhället som helhet redo att acceptera detta värde? Alla dessa och andra frågor kommer att diskuteras under konferensen.

Efter att ha mottagit din begäran via e-post mds752020@mail.ru kommer vi att skicka dig konferensens Regler och instruktioner för användning av ZOOM.

Startdatum och tid: 15 juli 2020 kl. 14:00 Moskva tid (12:00 svensk tid).
Regler: samling från 13:30, arbete fram till 16:00 med två pauser.
Registrering av deltagare är öppen till kl.14:00 Moskva tid den 14 juli
via e-post mds752020@mail.ru
Konferensspråk: ryska med översättning till svenska.

Arrangör
Ryska riksförbundet i Sverige
med stöd av
MDS / Moskva hus av landsman, Ryssland

Moderator
MDS analytiker Mikhail Klishin

Föreläsningar

Denis Sadovnikov, biträdande generaldirektör för Stiftelsen för sociala och kulturella initiativ i rättsliga frågor, ordförande i Kommissionen om det rättsliga arvet från Andra världskriget, internationell humanitär rätt, krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten i allryska offentliga organisationen «Association of lawyers of Russia». «Nazisternas brott mot det sovjetiska folket - varför är det folkmord?»

Stefan Lindgren (Fil. Mag. med historia som huvudämne, medlem av Författarförbundet och Svensk-ryska vänskapsföreningens styrelse). «Sovjetunionen och svensk neutralitet under andra världskriget».

Georgy Shepelev, historiker, ordförande i samordningsrådet för ryska landsmän i Frankrike, föreläsare vid National Institute of Oriental languages and civilizations (Paris). «Skillnaden i minne om andra världskriget i Ryssland och Europa: en gemensam grund».

Lennart Palm, historiker, Professor vid Göteborgs universitet. «Europeiska unionens historiska revisionism och tidningen Dagens Nyheter snart i svenska skolor?» Analytisk granskning (skickas till deltagare på ryska och svenska som de registreras).

Svetlana Parming. Ordförande i Centralförbundet för ryska språklärare i Sverige. «Svenska läroböcker - om andra världskriget».
 läroböcker - om andra världskriget».Inga kommentarer: